De gemeente moet op verschillende vlakken inkopen. Het belang dit lokaal te doen is in deze coronatijd nog groter, want de impact van deze crisis op ondernemers is enorm. Daarom wordt in samenwerking met de ondernemers- en winkeliersverenigingen van Wierden en Enter een bedrijvenplatform gestart.

 

Alle ondernemers, ook ZZP-ers, die binnen de grenzen van de gemeente Wierden gevestigd zijn kunnen zich inschrijven voor het bedrijvenplatform: een duidelijk online overzicht van de producten en diensten die in de gemeente worden aangeboden. Aan de inschrijving zijn geen kosten verbonden. Zodra inschrijven mogelijk is wordt dit via de gebruikelijke kanalen van de gemeente en van de ondernemers- en winkeliersverenigingen gecommuniceerd.

Werkgeverskring

Een belangrijke rol is weggelegd voor de Werkgeverskring Wierden (WKW)  en de Werkgeverskring Enter (WKE). Beide ondersteunen bij het bouwen van het platform en het verder onderhouden. Jolanda Oude Hendrikman van de WKW benadrukt het belang van het bedrijvenplatform: “Lokaal kopen en onderlinge samenwerking vinden wij als Werkgeverskring Wierden erg belangrijk. Dit zorgt voor een positief ondernemersklimaat. Fijn dat de gemeente Wierden initiatief neemt met dit bedrijvenplatform.”

Gerben Homan van de WKE vult aan: “We zijn erg trots dat wij met elkaar het bedrijvenplatform ontwikkelen. Wij hebben gemerkt dat de ambtenaren niet altijd weten welke lokale bedrijven wat kunnen bieden en juist daarvoor is het platform een goed middel. Dus mijn advies aan de gemeente: koop elders niet, wat Wierden-Enter u biedt.”

Begin 2022

Naar verwachting wordt het bedrijvenplatform begin 2022 in gebruik genomen, onder de naam BedrijvenplatformWierdenEnter.nl. Wethouder Richard Kortenhoeven: “Het is juist nu van groot belang dat we onze ondernemers optimaal ondersteunen. Het bedrijvenplatform helpt daarbij. Weer een mooie samenwerking tussen ondernemers, het bedrijfsleven en overheid, waar we trots op kunnen zijn.”

Vragen

Voor meer informatie of vragen kunnen ondernemers en winkeliers contact opnemen met Ben Wessels, inkoopcoördinator van de gemeente Wierden. Tel: 0546-580 810, mail: b.wessels@wierden.nl.

Meer nieuws